Mariëlle Tweebeeke wint Sonja Barend Award 2012

16 oktober 2012 20:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Mariëlle Tweebeeke is de winnaar van de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview. Het interview in Nieuwsuur ging over het programma Tussen Leven en Dood. 

Mariëlle Tweebeeke had de drie hoofdrolspelers van het tv-drama aan tafel en pakte de heren flink aan. De lijdende voorwerpen waren Eyworksproducent Reinout Oerlemans, de voorzitter en het hoofd spoedeisende hulp van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. 

Tussen Leven en Dood

Het ziekenhuis had verborgen camera's laten installeren op de afdeling spoedeisende hulp en filmde patiënten met de bedoeling daar het programma Tussen Leven en Dood van te maken. In de meeste gevallen hadden de patiënten geen idee dat ze werden gefilmd. Na het interview van Mariëlle Tweebeeke werd Tussen Leven en Dood geschrapt. 

Kritiek

De presentatrice kreeg de Sonja Barend Award bij De Wereld Draait Door. Daar vertelde ze dat het interview bijna niet was doorgegaan. Reinout Oerlemans en de twee andere heren verwachtten zo veel kritiek dat ze een minuut voor uitzending weer de lift in waren gestapt op weg naar de uitgang.

Mariëlle Tweebeeke versloeg negen andere genomineerden

Bekijk het prijswinnende interview hieronder

Meer over