Marion Pauw eerste afvaller Wie is de Mol? 2012

5 januari 2012 23:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Auteur Marion Pauw heeft als eerste het veld moeten ruimen in een ijzige eerste aflevering van een nieuw seizoen Wie is de mol.

Wie is de mol speelt zich dit seizoen af in het afgelegen en bitterkoude IJsland.

De tien bekende Nederlanders hebben het zwaar te verduren in de kou. Door de extreme omstandigheden en een algeheel gebrek aan teamwork verliepen de opdrachten in de eerste aflevering verre van gesmeerd.

Opdrachten
Zo ging de dropping in de eerste minuten van de aflevering al de mist in toen bleek dat slechts de helft binnen de afgesproken drie uur in staat was het afgesproken punt te bereiken.

De tweede opdracht bleek een even zo zware dobber: het zoeken van kokers in een ijzige gletsjer liep met vier lege kokers en een straf van - 500 euro ook uit op een teleurstelling. Wel werden er drie vrijstellingen gevonden.

Bij de derde opdracht rond de brug werd opnieuw slecht gescoord toen Frits Huffnagel, Marit van Bohemen en Tim Kamps hun in ronde twee verdiende vrijstellingen moesten verdedigen tijdens een wedstrijdje paintbal schieten. Het was aan de resterende zeven om het drietal neer te schieten en zo geld te verdienen. Frits, Marit en Tim waren respectievelijk 1500, 1000 en 500 euro waard.

Vrijstellingen
Frits had een vrijstelling voor de eerste aflevering en was daardoor veilig. Tim heeft een vrijstelling voor volgende week en kan dus in ieder geval door naar week drie. Marit heeft op dit moment nog weinig aan haar vrijstelling voor week drie, omdat ze eerst de tweede aflevering nog moet zien te overleven.

Eliminatie
Marion Pauw had geen vrijstelling en nog minder geluk, zo bleek tijdens de eliminatieronde. De auteur wist het minste aantal vragen rond de identiteit van de mol goed te beantwoorden en moest daardoor als eerste het veld ruimen.

Artikel Televizier
Uit het artikel in het blad Televizier blijkt maar weer eens hoe ingenieus Wie is de Mol? in elkaar steekt. Daarin werd na uitvoerig beraad Marion Pauw als meest waarschijnlijke Mol gekozen, mede vanwege haar kennis op het gebied van het schrijven van zeer spannende boeken. Maar zelfs de autoriteit die Televizier is, kan het dus wel eens bij het verkeerde eind hebben. 

Meer over