Mart Smeets nu alweer terug bij Studio Sport

Mart Smeets krijg je niet zo maar weg. De legendarische sportpresentator ging met veel kabaal met pensioen, maar zondag is hij terug bij zijn oude werkgever. Hij ondervraagt Sven Kramer. 

Het is de bedoeling dat Mart een in de zoveel tijd een portret maakt van een bekende sporter. De eerste in de reeks is de beste allroundschaatser ter wereld, Sven Kramer (26). Mart en Sven hadden vorige maand een goed gesprek met elkaar van 45 minuten over van alles en nog wat. Zo vroeg Mart bijvoorbeeld aan Sven of het moeilijk is om Sven te zijn. 

De wissel

Verder praat Sven over zijn onmacht een goed 500 meter te rijden en over zijn hang naar perfectie. Hij kijkt terug op 'de wissel' die hem een zekere gouden medaille kostte op de Olympische Winterspelen en vertelt over een ernstige verstoring van zijn sociale leven tijdens de Spelen in Vancouver. Ook het leven na het schaatsen komt aan bod. En wat Sven daarover zegt, kunnen we al verklappen. Hij heeft geen flauw idee wat hij zal gaan doen. 

4 uur

De komende tijd zal Mart Smeets meer portretten maken van sporters 'die er toe doen'. Dit eerste interview wordt zondag rond vier uur op Ned. 1 uitgezonden. 

 

Reageren