Mart Smeets vond VI Oranje beter dan de NOS

Mart Smeets geeft toe dat het programma van Wilfred Genee en consorten tijdens het EK deze zomer beter was dan Studio Sportzomer met Jack van Gelder. 

Mart zei bij De Wereld Draait Door dat hij VI Oranje met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp 'verrassend, verfrissend en gedurfd' vond. "Wij zijn politiek te correct. Dat is geen kritiek want ik maak deel uit van de NOS."

Seks en Hans Kraay

Mart gaf ook een voorbeeld over de werkwijze van RTL die hem beviel: „Het ging op enig moment over hoe Hans Kraay jr. het doet. Seks bedoel ik. Dat wordt besproken in dat programma. Toen dacht ik bij mezelf, dat zou bij ons niet kunnen. Stel je voor, dat ik tegen Jack zeg :'weet jij hoe Tom het doet?' Dat kan niet. En in VI Oranje werd dat op een hele natuurlijke manier neergezet. Ik dacht ja, hier kan het dus wel. En dus had je twee voetbalprogramma's waar een hele andere benadering in zat. En hoe RTL te werk ging, was puur verfrissend."

Concurrentiestrijd

De concurrentiestrijd tussen Studio Sportzomer en VI Oranje was hevig tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal. Uiteindelijk won het RTL-programma het gevecht glansrijk, ondanks dat de NOS het voordeel van de live-voetbalbeelden had. Het gezellige VI Oranje sprak het publiek duidelijk veel meer aan dan Jack van Gelder die heel saai en zonder publiek op locatie in Polen zat. 

Revanche

Mart heeft wel het idee dat de NOS zich enigszins revancheerde met het door hemzelf gepresenteerde programma Londen Late Night dat dagelijks tijdens de Olympische Spelen werd uitgezonden: "In Londen, had ik het idee: we gaan tegen RTL in. En dankzij ons hele team is dat gelukt."

Reageren