Martijn Krabbé wilde niet op tv

Er was een punt in de carrière van presentator Martijn Krabbé waarin hij de stap naar tv móest maken. Martijn wilde echter eigenlijk helemaal geen tv maken: het liefst was hij destijds radio-dj geworden.

Dat vertelt Martijn in Avrobode 42. Volgens de presentator kwam hij alleen op televisie terecht omdat hij anders een gewilde radiobaan dreigde mis te lopen.

Liever anonimiteit
Martijn: "Ik mocht als vervanger de Nationale hitparade (op de radio, red.) presenteren. De toenmalige programmadirecteur zag het in me zitten, maar wilde wel dat ik naast mijn radiowerkzaamheden het televisieprogramma Popformule van Linda de Mol zou overnemen toen zij ermee stopte."

Martijn had daar helemaal geen zin in: "Ik zag daar niks in. Met mijn gezicht op televisie? Juist de anonimiteit van de radio sprak me aan."

Alles of niks
Hij kreeg echter een duw in de tv-richting doordat hij ook zijn baan als presentator van de Nationale hitparade dreigde mis te lopen: "Uiteindelijk ben ik de screentest voor Popformule toch gaan doen toen bleek dat ik mijn plekje bij de radio wellicht zou moeten afstaan aan iemand die bereid was om op televisie te komen," zo vertelt de presentator.

Inmiddels heeft hij een slordige twintig tv-programma's op zijn naam staan. Recentelijk is hij te zien met de quiz De slimste, waarin bekende Nederlanders en hun kennis op de proef gesteld worden.

Reageren