Martin Simek in de christelijke herberg

Na Maarten van Rossem is Martin Simek al de tweede niet-gelovige presentator die de EO-gelederen tijdelijk komt versterken. De geboren Tsjech neemt het programma over van het geplaagde EO-boegbeeld Andries Knevel dat vorig jaar nog Herberg de verandering presenteerde. Daarin praatte Andries op een rustige plek met mensen die tegen problemen aanliepen in hun geloof.

Een prima programma, ware het niet dat uit onderzoek bleek dat niet-gelovigen geen zin hadden om naar een gesprek tussen twee christenen te kijken. Dat voelde te zeer als een onderonsje. 'So what?', zou je zeggen. De EO maakt tenslotte programma's voor haar christelijke achterban. Maar daar denkt woordvoerder Aldert Baas toch anders over...

Missie
"Wij willen met dit programma vooral niet-gelovigen bereiken. Het is onze missie om het Koninkrijk van God op aarde te verkondigen en daar ondersteunen de leden ons in." Volgens Baas is Simek door zijn bijzondere en invoelende stijl een presentator die prima bij het programma past. Is de EO in de toekomst van plan om meer niet-christelijke presentatoren te strikken voor hun programma's?

Prima
"Als het past bij de missie van de EO wel." En wat vindt Andries Knevel eigenlijk van de gang van zaken? "Hij vindt het een prima keuze."

Extra
- Terug naar alle Kijktips >>
- Meer tv-nieuws op de Artikelenpagina >>

Reageren