Mary-Lou te gast in GTST

Actrice Mary-Lou van Stenis (47) maakt vanavond haar soapdebuut met een uitgebreide gastrol in de soap Goede tijden, slechte tijden. Mary-Lou geeft gestalte aan het mysterieuze nieuwe personage Tanya Dupont.

Hoe werd je voor de rol gevraagd?
"Ik ben benaderd door Kemna Casting of ik interesse had; ik hoefde er niet eens auditie voor te doen. Dat is best wel een luxepositie als actrice, ja."

Ben je een trouwe kijker van GTST?
"Nee, eigenlijk van geen enkel programma, op Het journaal na. Maar mijn oudste dochter van 17 is al jaren fan. Sinds ik weet dat ik de rol ging spelen, ben ik met haar gaan meekijken."

Bevalt de rol?
"Het productietempo ligt heel hoog, maar toch zit de serie zó goed en professioneel in elkaar. Ik heb nog niet eerder in een soap gespeeld. Normaal gesproken ben ik gewend scènes uitgebreid te repeteren. Dat kan nu niet."

Is dat niet enorm wennen?
"Nogal! Het is letterlijk zwemmen of verzuipen. De eerste draaidagen was ik ook best zenuwachtig. Je staat dan op de set met de gedachte 'het móet NU goed gaan; er is geen tijd het tien keer over te doen'. Gelukkig kan ik me thuis goed voorbereiden, en het scheelt dat ik een heel leuke rol heb om te spelen. Ik zit tegenwoordig dagelijks met een big smile in de auto."

Wat mag je al verklappen over je personage Tanya?
"Helaas nog niet zoveel. Hoe graag ik dat ook zou willen, het zou te veel prijsgeven. Tanya is in ieder geval een heel impulsief iemand die op slag verliefd wordt op Jef en met hem naar het buitenland vertrekt. Maar zij komt eerder terug, zonder hem. Daarnaast draagt ze ook nog eens een groot geheim met zich mee..."

Reageren