MasterChef nu ook in Nederland

MasterChef is wereldwijd een succesvol kookprogramma en komt nu ook naar Nederland. Vanaf 26 september kunnen we de strijdende koks elke week aanschouwen om 21.30 uur bij NET 5.

In deze talentenjacht voor amateurkoks draait alles om passie voor koken. Meer dan 600 amateurkoks doen mee aan het kookprogramma en strijden voor de titel Masterchef 2010.

Audities
In de eerste aflevering zien we audities. Hierbij zullen de kandidaten hun ‘signature dish’ aan de driekoppige jury presenteren, die gaat letten op stressbestendigheid, vaardigheid en creativiteit. Slechts 50 Masterchefs in spe gaan door naar de volgende ronde.

Jury
Renate Verbaan zal de show presenteren en de jury zal bestaan uit professionals uit de kookwereld. Hans van Wolde is de juryvoorzitter, tweesterrenchef en eigenaar van toprestaurant Beluga in Maastricht. Hij wordt onder andere bijgestaan door Alain Caron. Caron is een veelzijdige autoriteit op kookgebied. Voor zijn werk als culinair journalist heeft hij alle grote sterrenchefs op aarde geïnterviewd.

Reageren