Matt LeBlanc terug... als zichzelf

Sinds Friends stopte en zijn spinoff Joey flopte, verdween acteur Matt LeBlanc steeds meer uit het Nederlandse vizier. Nu komt er een nieuwe serie aan, en is het tijd voor de acteur om in het nieuws te verschijnen. Zo kwam er bij de presentatie van zijn nieuwe tv-serie Episodes ook de bekentenis dat hij altijd al grijs haar heeft gehad. Oók tijdens Friends.

Gedurende de hele tienjarige looptijd van Friends verfde de acteur zijn haar zwart om zo jonger te lijken. Dat bekende hij zelf bij een presentatie van zijn nieuwe sitcom Episodes.

De nu 43-jarige acteur heeft tegenwoordig al geruime tijd flinke grijze lokken in zijn voorheen zo zwarte kapsel. Hij stopte dan ook met verven: "Ik was het gewoon beu."

Tijd voor zichzelf
Hij zou wel meer beu zijn geweest. Zo was hij, nadat Joey vier jaar geleden van de buis werd gehaald, helemaal niet ongewild werkloos: "Toen Joey stopte, nam ik een flinke tijd vrij. Ik had gewoon een beetje een burn-out en ik wilde gewoon even pappa zijn."

Matt als Matt
Toen Episodes voorbij kwam, wist hij dat het tijd was om weer aan het werk te gaan. En dus kunnen de Amerikanen vanaf januari 2011 kijken naar een serie waarin het belangrijkste personage… Matt LeBlanc heet. Net als de acteur erachter.

Toch lijkt LeBlancs leven totaal niet op dat van de rol die hij speelt: "Ik speel het beeld dat mensen van me hebben," zo zei hij bij de presentatie van de serie in Beverly Hills.

Joey, Joey en Matt
Episodes is bedacht door David Crane, de man die ook mede het brein achter Friends was. In de serie wordt regelmatig verwezen naar de vroegere hitserie. Matt zal de hoofdrol spelen van acteur Matt LeBlanc, die in een fictieve tv-serie een oud-schooldirecteur vertolkt die een hockeycoach wordt.

Het komt er hoe dan ook op neer dat hij een mengeling van Joey Tribbiani, de vrouwenversierder uit Friends, en Joey Tribbiani, de werkzoekende acteur uit Joey, speelt.

Complimenten
De 43-jarige LeBlanc vindt dat zelf niet raar: "Als mensen me geloven als dat personage, heb ik mijn werk gedaan. Ik zie het niet als iets negatiefs, maar als een compliment."

Episodes is vanaf januari in de Verenigde Staten te zien op Showtime. De Britse BBC werkte ook aan de serie mee, en ook daar zal de serie volgend jaar te zien zijn. Of en wanneer de serie naar Nederland komt, is niet bekend.

Bekijk een preview:

Reageren