Matthijs beste tv-interviewer

Matthijs van Nieuwkerk is volgens collega's in medialand de beste tv-interviewer van Nederland. Dat blijkt uit een nieuwe jaarlijkse mediaverkiezing; een initiatief van de VARAgids.

Matthijs won de Sonja Barend Award (in de categorie beste tv-interviewer). Na het winnen van de Zilveren Nipkowschijf en natuurlijk de Gouden Televizier-Ring is zo'n persoonlijke prijs natuurlijk de kroon op het werk.

Improviserend jazzmusicus
De DWDD-presentator voelt zich vereerd met de award, maar blijft er opvallend nuchter onder. "'Ik kan nauwelijks uitleggen wat ik doe", aldus Matthijs. "Niet omdat het zo bijzonder is hoor, ik wil vooral zeggen: ik doe maar wat. De Volkskrant schreef een keer een erg aardig stukje waarin de schrijver mij met een improviserende jazzmusicus vergeleek. Zo voel ik het ook wel."

Aaanmoedigingsprijs
Momenteel is de VARA-presentator met vakantie, maar eigenlijk heeft hij nu alweer zin om met het nieuwe seizoen van De wereld draait door te beginnen. Deze Sonja Barend Award ziet hij overigens vooral als een aanmoedigingsprijs.

Reageren