Matthijs is koning van Hilversum

Hij is amper een blauwe maandag terug op televisie met De wereld draait door of hij heeft de eerste pluim al weer te pakken: Matthijs van Nieuwkerk is door weekblad Revu uitgeroepen tot de machtigste man van Hilversum.

De snelpratende presentator stond vorig jaar nog derde in de lijst van het tijdschrift, maar het afgelopen jaar heeft hem geen windeieren gelegd. Matthijs is nu 'the hottest man' van omroepland: in dikke letters staat hij als 'Koning Matthijs' op de cover van het blad.

Gezelschap
Hij verkeert met die notering niet in slecht gezelschap. Op de tweede plaats van de ranglijst staat namelijk SBS 6-programmaleider Tina Nijkamp. Zij wordt weer op de voet gevolgd door haar tegenhanger Erland Galjaard van RTL.

Op de vierde plaats staat John de Mol, mede omdat programma's van Talpa het in het buitenland goed doen. Op vijf staat Marcel Peek, een voor veel Nederlanders ongetwijfeld onbekende naam, maar achter de schermen een van de meest machtige netmanagers van de publieke omroep.

Powned
Andere opvallende namen op de lijst zijn onder meer oud-Geenstijl.nl leider Dominique Weesie, die als voorzitter van aspirant-omroep Powned nu al op plek 21 terecht is gekomen zonder dat zijn omroep ├╝berhaupt uitzendingen heeft. Jeroen Pauw en Paul Witteman delen samen de twaalfde plek.

Reageren