Matthijs niet blij met DZDD

Er is de laatste tijd nogal wat kritiek geweest op de De zomer draait door (de komkommertijd-variant van De wereld draait door). Vooral de presentatoren, onder wie Froukje Jansen, moeten het regelmatig ontgelden. Nu blijkt dat ook DWDD-gezicht Matthijs van Nieuwkerk er niet naar kan kijken.

Voor De wereld draait door, het programma dat in 2007 de Gouden Televizier-Ring won, was het afgelopen jaar het bestbekeken seizoen tot nu toe. Toch heeft die mooie prestatie volgens Matthijs een wat "merkwaardige finale" gekregen met zomervariant DZDD.

Zomeruitverkoop
In een interview met de VARAgids vertelt de presentator in "grote verlegenheid" gebracht te zijn door het programma: "Het troosteloze woord zomeruitverkoop drong zich bij mij op. En niet alleen bij mij, heb ik begrepen."

Knappe verdwijntruc
Matthijs laat verder weten dat hij het jammer vindt dat DZDD zoveel op zijn grote broer lijkt. "Het is een exacte kopie, inclusief presentatietekstjes. Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar DWDD, maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie."

Reageren