'Matthijs: stop met Je Mist Meer Dan Je Ziet'

Matthijs van Nieuwkerk kan beter stoppen met zijn late night-talkshow Je Mist Meer Dan Je Ziet. Dat adviseert Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. Volgens de tv-recensent is het beter als Van Nieuwkerk zich volledig concentreert op De Wereld Draait Door.

"Gast!", zo schrijft Voller in de landelijke ochtendkrant, "Laat het. Ga lekker op tijd naar bed. Dan ben je nóg scherper aan tafel bij DWDD. En morgen gezond weer op."

Proefdraaien

In de late night-talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, die deze week naar eigen zeggen een weekje mag proefdraaien op de late avond van Ned. 3, kijkt de presentator met een drietal gasten terug op de afgelopen tv-avond. Onder het mom van: je mist altijd meer op tv dan je kunt zien.

Navelstaren

Het programma kan de tv-recensent van De Telegraaf echter totaal niet bekoren: "Ik weet niet of dit probeersel wel het keurmerk objectieve televisiekritiek verdient, want je ging wel erg navelstaren toen je een fragment uit je eigen Wereld Draait Door liet zien. Matthijs blikt terug op… Matthijs. Je vertelde aan je late night-kijkers hoe zenuwachtig je was voor het gesprek met Johan Cruijff, eerder die avond. Kijk, dat had ik kunnen schrijven!"

De Standaard

Ook de Belgische media kijken aandachtig mee naar het tv-experiment van Matthijs van Nieuwkerk en zijn team. Zo schrijft De Standaard dat het idee achter het programma fantastisch is, maar is het ook haalbaar? "Ja, fantastisch in theorie, maar de programmamakers zijn wel gebonden door wat er te zien was op die avond. Het is ongetwijfeld te vroeg om definitieve conclusies te trekken, maar is dat wel voldoende? Maandag kennelijk nauwelijks: we zagen niet zoveel dat we gemist hadden."

Blijvertje

In tegenstelling tot Voller wil De Standaard Je Mist Meer Dan Je Ziet nog best een kans geven. "Voorlopige conclusie: er zit zeker iets in het concept van Je Mist Meer Dan Je Ziet, maar dit programma zal zeer afhankelijk worden van het aanbod en de gasten. Benieuwd of het een blijvertje wordt. En zo ja, hoe snel de formule overwaait naar ons land."

Reageren