Matthijs van Nieuwkerk blijft De Wereld Leert Door presenteren

Matthijs van Nieuwkerk stopt helemaal niet met De Wereld Leert Door. Het was altijd de bedoeling dat verschillende presentatoren het programma zouden presenteren. 

Vorige week was er nogal wat ophef toen Matthijs een week het wetenschappelijke programma niet presenteerde. De algemene tendens was dat hij De Wereld Leert Door niet meer zag zitten. In de radioshow van Giel Beelen op 3FM vertelde Matthijs dat dit absoluut niet het geval is. 

Diederik Jekel

Volgens hem was het altijd de bedoeling dat er meerdere presentatoren zouden zijn. De afgelopen week nam wetenschapper Diederik Jekel het programma voor zijn rekening. Naar een derde presentator wordt nog gezocht. Matthijs: „Afgelopen vrijdag hebben we een screentest gedaan met een dame over wie ik heel enthousiast ben.” 

Gedoetje 

De Wereld Leert Door wordt voor De Wereld Draait Door uitgezonden en om 22.30 uur opgenomen. Matthijs: „Het is echt een gedoetje, misschien hebben we dat een tikkie onderschat. Maar ik ben er nog steeds bij betrokken en zal het ook nog blijven presenteren. We gaan het straks met zijn drieën om en om doen."

Reageren