Matthijs van Nieuwkerk blijft noodgedwongen op Nederland 3

Zelf ziet Matthijs van Nieuwkerk (51) een overstap van Nederland 3 naar het eerste net wel zitten. Maar Gerard Timmer, tv-baas bij de publieke omroep, helpt de DWDD-presentator ruw uit de droom.

Onlangs verklaarde Matthijs van Nieuwkerk bij Twan Huys in College Tour dat hij De wereld draait door best op Nederland 1 zou willen presenteren.

Matthijs ergerde zich namelijk openlijk aan het feit dat zijn succesvolle praatprogramma geregeld wordt ingekort of zelf geschrapt om plaats te maken voor Champions League voetbal. Een verhuizing naar Nederland 1 zou die irritatie voorkomen, in College Tour noemde hij het uur vóór het 20.00 uur journaal als gewenst tijdstip. 

Een stokje voor steken
Maar in een interview met de Volkskrant steekt Matthijs' baas Gerard Timmer daar een stokje voor. Timmer, directeur tv-programmering van de publieke omroep, laat namelijk weten dat De wereld draait door helemaal niet weg kan bij Nederland 3.

"Het daar nú weghalen, zou niet heel verstandig zijn. Iedereen die iets van programmering weet, zal denken: wil hij hara kiri plegen, of wat wil hij met z’n leven?" aldus Timmer, die opmerkt dat DWDD, naast het door Van Nieuwkerk gehekelde Champions League voetbal, de enige hit is van het derde publieke net.

Misstaat niet
Desondanks geeft Timmer in hetzelfde interview toe dat Matthijs gelijk heeft. "DWDD misstaat zeker niet op Nederland 1, en we moeten die gedachte ook zeker niet weggooien, maar het zou buitengewoon onverstandig zijn om op dit moment die stap te zetten."
 

Reageren