Matthijs van Nieuwkerk houdt woord en gaat kaal

Matthijs van Nieuwkerk is toch een man van zijn woord. Liet hij eerder op de dag nog door zijn woordvoerder zeggen dat hij niet zou reageren op het 'hypeje' rond ADO Den Haag, woensdagavond in DWDD zei de presentator dat áls de Haagse club bij de laatste vijf clubs in de eredivisie eindigt, hij echt zijn haar eraf scheert.

"Belofte maakt schuld", bekende Matthijs aan Jan Mulder, die gedurende de uitzending nog regelmatig terugkwam op het voorval door met een tondeuse in het rond te zwaaien. Volgens de tafelheer zou de presentator erg tegen de actie opzien.

Competitie-einde

Daar had Jan gelijk in. Toen hij vroeg waar Matthijs eigenlijk op wachtte, was het antwoord: "Ik ga het wel doen, maar niet nu. Ik wacht op het einde van de competitie. Dan gaan we kijken of ze op de vijfde plek staan en zo ja, dan…"

Holland Sport

Matthijs, toen nog presentator van Holland Sport, werd in 2008 aangespoord tot de weddenschap door co-presentator Wilfried de Jong. Toen het DWDD-gezicht de scheer-uitdaging aanging, speelde de Haagse club echter nog in de eerste divisie.

Claudia de Breij

Jan was overigens niet de enige die Matthijs tijdens de uitzending aan zijn weddenschap herinnerde. Tijdens een live-schakeling naar De Gekste Dag-hosts Claudia de Breij en Patrick Lodiers, grapte de presentatrice aan het eind: "En Mathhijs, dank je wel ook nog, dat jij speciaal voor de gekste dag je zak laat kaalscheren."

Waarop het publiek in lachen uitbarstte, Matthijs zichtbaar even de draad kwijt was, Claudia grijnzend de camera in keek en Jan Mulder vrolijk de tondeuse er nog maar eens bij pakte.

Voetbalcompetitie

De voetbalcompetitie eindigt dit jaar op 15 mei en dat zou nog voor het einde van het televisieseizoen van DWDD kunnen zijn. Of Matthijs echt zijn hoofd kaal scheert, hangt nu volledig af van ADO Den Haag.

Kijk de uitzending terug op de officiële site van DWDD.

Meer over:

Reageren