Matthijs van Nieuwkerk in De tv kantine

16 Maart 2010 11:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat een gastrol spelen in De tv kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors. Ook Peter van der Vorst en Patricia Paay maken vrijdag 16 april hun opwachting in aflevering twee van de succesvolle komedieserie van RTL 4.

Matthijs gaf eerder nog te kennen niet gecharmeerd te zijn van Carlo's imitatie van hemzelf in 'De wereld slaat door'.

"Ik vond het pijnlijk en echt heel vervelend. Het kwam het dichtst bij hoe ik er niet wil bij zitten. Het is namelijk niet leuk."

Man van zijn woord
Toch was het volgens Irene niet moeilijk om hem over te halen een gastrol te spelen, vertelt ze op Radio 538: "Hij vond het nogal confronterend hoe Carlo hem altijd nadeed. Hij zei: 'Dat moet je maar niet meer doen.'

Toen heeft Carlo tegen hem gezegd: 'Dan moet je zelf komen, want als jij niet komt, dan doe ik je.' Toen heeft hij gezegd: 'Dat doe ik.' En hij heeft zichzelf eraan gehouden. Het was fantastisch. We hebben het al opgenomen. Het is een geweldige scène."

Het gastoptreden van de bekwame Matthijs in De tv-kantine is volgens Irene heel speciaal. Hij is namelijk niet vaak in andere programma's te zien dan in zijn eigen De wereld draait door. "We voelden ons ook zeer vereerd," aldus Irene.

Kwetsbare kant
De presentator zou een fantastische acteerprestatie hebben geleverd: "Hij komt een broodje halen in de TV Kantine bij Kim Holland. Ik was Kim en Carlo was op dat moment Marc-Marie.

Ik kan nog niets over die scène zeggen, maar hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft zich echt van zijn meest kwetsbare kant laten zien."

Privé-tape
In de bewuste aflevering, genaamd 'strikt privé', krijgt Evert Santegoeds een onthullende tape binnen waarop een bekende Nederlander te zien is in zijn privé-omgeving. De BN'ers in de tv kantine speculeren er lustig op los om wie het gaat.

Onder meer Eric van Tijn, Tatjana Simic, Marc-Marie Huijbregts en Rene en Natasja Froger worden gepersifleerd.

Sterrenregen in de kantine
Irene vertelde dat ook Paul de Leeuw langskomt in de tv kantine: "Paul de Leeuw is ook nog in aantocht, maar die scène moet nog opgenomen worden."

Daarnaast kunnen we ook Chantal Janzen, Frans Bauer, Annie Schilder, Bastiaan van Schaik en nog veel meer BN'ers verwachten.

Meer over