Matthijs van Nieuwkerk komt met zaterdagavondshow

Matthijs van Nieuwkerk krijgt vanwege het 10-jarig jubileum van zijn programma De Wereld Draait Door, na de zomer waarschijnlijk een zaterdagavondprogramma.

De presentator van de dagelijkse talkshow vertelt aan 3FM dat het heugelijke feit van een tienjarig jubileum niet zomaar ongemerkt voorbij kan gaan: “We zijn aan het praten. Ik begrijp van de VARA en ook van de Publieke Omroep dat ze het iets vinden om te vieren. Dat vinden wij ook. Dat willen we natuurlijk in ons eigen programma doen. We gaan iets bedenken, maar daar hebben we de hele zomer voor.”

Zaterdagavond

Naast de ‘vage plannen’ is er ook een wat concreter plan voor na de zomer: “Buiten dat denken we aan een mooie zaterdagavond. Dat is natuurlijk extra en daar moeten we dan wel iets moois voor bedenken.” Het programma zou dan in de Gashouder worden opgenomen. “Waar we een aantal hoorcollega’s hebben gegeven. Er kunnen 1100 mensen in, dat is een prachtige locatie vlak naast onze studio.”

Nog niet duidelijk

Het lijkt erop dat Matthijs over de invulling van de avond nog hard moet gaan nadenken: “Het wordt een grote zaterdagavondshow, zal ik maar zeggen. Ik weet nog niet wat het gaat worden. Ik moet er echt over gaan nadenken, maar het is iets waar we geen nee tegen gaan zeggen.”

Feitjes

Op 10 oktober 2005 was de eerste uitzending van De Wereld Draait Door vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Na de zomer van 2010 verhuisde het programma naar de Westergasfabriek.

Dinsdagavond 29 april 2014 was de 1500e uitzending van DWDD. Matthijs onthulde toen dat zijn programma de talkshow is met de meeste afleveringen ooit in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

In 2007 won De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-Ring.

Reageren