Matthijs van Nieuwkerk: makers DWDD ontwikkelen nieuwe formats

In het programma College Tour, waar Matthijs van Nieuwkerk vrijdag te gast was, heeft hij onthuld dat de makers van De Wereld Draait Door nieuwe tv-programma's ontwikkelen.

Het idee voor nieuwe programma's voor de tafelheren van DWDD is ontsproten uit Matthijs' brein. "Ons programma is zo rijk aan rubrieken, en vooral ook aan medewerkers die om ons heen zwerven, als een soort satellieten, dat ik graag een paar satellietprogramma's wilde bedenken vanuit DWDD. Denk aan mensen als Jort Kelder, Alexander Klöpping, Prem Radhakishun, Mart Smeets: de besten in hun vak, aan hen laaf ik me. De Vara vond het een goed idee en we zijn het gaan uitzoeken."

Alexander Klopping
Er is nog geen programma goedgekeurd, maar Matthijs hoop dat hij volgend seizoen een programma voor IT-goeroe Alexander Klöpping kan presenteren. "Die IT-wereld fascineert ons allemaal en Alexander kan daarover als geen ander vertellen. Ik kan me zo voorstellen dat hij hiervoor naar Silicon Valley afreist om uit te zoeken wat daar nu gebeurt. Maar dat is de ene helft van het programma. De andere helft maakt het meer De wereld draait door, waar ik zelf erg enthousiast over ben."

RTL 4
Het idee voor deze satelliet-programma's rond DWDD is overigens de grootste reden waarom Matthijs voorlopig nog bij de Vara blijft. Hij heeft het afgelopen jaar wederom serieus geflirt met RTL 4 over een latenightprogramma. Maar door dit plan heeft hij besloten te blijven.

Bekijk hier de uitzending van College tour met Matthijs van Nieuwkerk.

Reageren