Matthijs van Nieuwkerk staande gehouden door politie

Matthijs van Nieuwkerk is gistermiddag staande gehouden door de politie, de presentator van De Wereld Draait Door werd ervan verdacht een messentrekker zijn.

De presentator kreeg volgens 2 ooggetuigen donderdag de schrik van zijn leven toen een motoragent hem in de Jordaan staande hield en schreeuwde: 'Stop politie! Staan blijven meneer!' De agent zag de fietsende Van Nieuwkerk aan voor een misdadiger die kort daarvoor iemand had bedreigd met een mes. Van Nieuwkerk droeg toevallig eenzelfde blauw jack als de dader.

Matthijs van Nieuwkerk werd chagrijnig

De presentator kon de actie niet waarderen en liet zijn onvrede blijken. Toen de politie ontdekte dat ze de verkeerde hadden, kon de tafelhost van De Wereld Draait Door weer gaan. De voorlichter van de politie verklaarde het volgende: “Dat kan gebeuren als iemand aan het signalement voldoet. Als die persoon niet degene is die we zoeken, bieden we onze excuses aan.”

2e keer in opspraak

Het is de 2e keer vandaag dat Matthijs in opspraak is, eerder werd bekend dat de presentator een miljoen per jaar kon gaan verdienen bij RTL. Hij wees dit aanbod af en verdient nu ‘maar’ de helft bij de VARA.

Reageren