Matthijs van Nieuwkerk uitgeroepen tot omroepman 2012

Presentator Matthijs van Nieuwkerk is door vakblad Broadcast verkozen tot omroepman van het jaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van John de Mol.

Broadcast noemt Van Nieuwkerk ‘de verpersoonlijking van zijn eigen succesformule’ en prees hem om zijn dynamiek en bevlo­genheid. Matthijs begon zeven jaar geleden met De Wereld Draait Door en in rap tempo groeide de talkshow uit tot een regelrechte hit. Zelf spreekt de presentator van een “mini-omroepje met allerlei satellietprogramma’s, door ons bedacht en gemaakt.

Recht op de titel

John de Mol, de winnaar van vorig jaar, reikte de prijs uit. Hij vindt Van Nieuwkerk een terechte keuze: “Dit jaar heeft maar een man recht op deze titel. Matthijs, hij is je meer dan gegund.” Eerder wonnen Erland Galjaard (2010), Linda de Mol (2009) en Paul de Leeuw (2006) de omroepprijs.

Vechten

Het had niet veel gescheeld of deze prijs was er nooit gekomen en Van Nieuwkerk was na een jaar al van de buis verdwenen. “De zender wilde stoppen met DWDD omdat het voetbal eraan kwam”, zegt hij tegen het ANP. “De VARA heeft ervoor gevochten dat DWDD gewoon bleef waar het stond. We zijn ze daarvoor veel dank verschuldigd.”

Reageren