Matthijs van Nieuwkerk vertelt over drankmisbruik in ‘5 Jaar Later’

20 December 2012 13:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Presentator Matthijs van Nieuwkerk is openhartig over zijn losbandige leven in de talkshow 5 Jaar Later.

Jeroen Pauw interviewde de DWDD­-presentator 2 keer, met tussenposen van 5 jaar. De Volkskrant bericht vandaag over de inhoud van de gesprekken, waarin Van Nieuwkerk vertelt hoe hij regelmatig naar de fles greep. Vooral zijn vrouw en kinderen hadden last van de uitbundige levensstijl. “Ze spraken me aan op losbandig gedrag en op drank, mijn grootste vriend en vijand”, zegt Matthijs in het programma. Daarbij hoorde een nachtleven, losbandigheid, en een gevoel van vrijheid dat ik dacht me te kunnen permitteren.”

Levensverbeteraar

Anno 2012 heeft de talkshowhost afscheid genomen van zijn buitensporigheid: “Dat heb ik moeten dresseren, uiteraard, anders kun je niet leven, anders kun je niet een liefdevol en sociaal leven hebben in het gezin waar ik deel vanuit maak, en dat wilde ik graag.”

Goed salaris 

Naast het gezinsleven heeft Matthijs van Nieuwkerk ook nog een drukke baan, waar hij een goed salaris verdient. Bij De Wereld Draait Door krijgt hij rond de €500.000 per jaar. Niet dat de presentator zich daardoor laat leiden: “Ik heb daar tot nu toe geen ongemakkelijk gevoel bij. Als ik echt in geld geïnteresseerd was, had ik de stap naar RTL 4 moeten maken, want wat je daar kunt verdienen is een veelvoud van wat ik nu verdien. Albert Verlinde verdient daar, wat is het, acht ton? Daar ben ik niet voor gezwicht.”

5 Jaar Later 

Aanstaande vrijdag komt de uitzending met Matthijs van Nieuwkerk op de buis. Eerst is Freek de Jonge aan de beurt, hij is vanavond de eerste gast in 5 Jaar Later. De andere geïnterviewden van dit seizoen zijn Bram Moszkowicz, Hero Brinkman, Jörgen Rayman en Ronald Plasterk.

Meer over