MAX gaat Koffietijd 'slopen'?

Omroep MAX-directeur Jan Slagter vindt het onlangs opnieuw op de buis verschenen Koffietijd van RTL 4 'bedroevend slecht', zo schrijft hij op zijn eigen Twitterpagina. Die pagina staat vol met wel meer uitspraken over het programma.

Omroep MAX werkt aan een eigen ochtendprogramma, dat op dezelfde tijd geprogrammeerd zal worden als RTL's Koffietijd. De titel is toepasselijk Op De Koffie Bij MAX, en met het programma lijkt de omroep de strijd aan te willen gaan met de commerciële tegenhanger van RTL 4.

Slagter noemt de situatie zelfs een 'oorlog': "Ik weet zeker dat wij de koffieoorlog met John gaan winnen", zo schrijft hij. En dat is niet de enige ferme taal van de omroepdirecteur.

Loretta 'slopen'?
Het Algemeen Dagblad citeert Slagter woensdag. Volgens de krant zou Slagter bij de tv-beurs in Cannes gezegd hebben dat het de bedoeling is om Koffietijd en presentatrice Loretta Schrijver 'te slopen'.

Maar dat zou niet zijn hoe hij het bedoelde, roept Slagter nu op zijn Twitterpagina: "Heftig artikel in het AD over het 'slopen' van Koffietijd en Loretta. Het ligt iets anders. Het woord slopen is sterk overtrokken. En slopen van Loretta is natuurlijk helemaal niet aan de orde. Dat we de strijd aangaan dat is duidelijk maar wel met een open vizier."

Myrna
Het lijkt erop dat er dus daadwerkelijk een koffieoorlog aan zit te komen. De kijkcijfers van het vorige week gestarte Koffietijd bij RTL 4 zijn niet om over naar huis te schrijven. Het programma begon in het paasweekend met ruim 400.000 kijkers en daalde in de dagen erna naar ruim 100.000 kijkers.

Op De Koffie Bij Max begint echter pas als de omroep meer zendtijd krijgt, in september. De vraag is of het RTL tegen die tijd gelukt is om Koffietijd op de rails te krijgen.

Reageren