Max groeit snel

Omroep Max wil een eigen mediaprogramma beginnen. Hierin bespreekt de omroep het functioneren van de Nederlandse journalistiek en media. Het plan is onderdeel van de grootscheepse uitbreiding die Max in 2010 te wachten staat.

Omroepdirecteur Jan Slagter: "Bij de publieke omroep hebben we alleen De leugen regeert, waarin journalisten alles over elkaar mogen roepen. In Ongezouten, dit is nog een werktitel, mag van omroep Max iedereen zijn zegje doen op het gebied van televisie", zo zegt hij in De Telegraaf.

Groeispurt
Max krijgt vanaf september 2010 meer zendtijd en ziet het budget stijgen van acht naar 24 miljoen. Dat leidt tot een verhoogd tempo in het aantal programma-ideeën dat de omroep lanceert.

Programmatransfer
Die winkelwoede leidt er onder meer ook toe dat Max wat leuke dingen toegeschoven krijgt van collega-omroepen. Zo lukte het de bezuinigende omroep NPS om het populaire programma Met het mes op tafel bij Max weg te zetten.

Netmanager
Jan wil het programma dan ook graag hebben. "Ik roep al heel lang dat het (programma, red.) bij Max hoort." Hij moet deze 'programmatransfer' overigens nog wel voorleggen aan de netmanager van Nederland 2.

Harry
Naast Ongezouten en Met het mes op tafel kunnen kijkers nog wel meer nieuwe oude gezichten verwachten bij Max. Zo was er al het plan om Harry, de bejaarde publiekslieveling die bij de laatste editie van X-Factor opdook, in Tijd voor Max te laten opduiken.

Liefdesdokter
Joke Bruijs nam een paar maanden geleden een pilot op voor een datingprogramma met als naam Dokter love, en zangeres Anneke Grönloh kon er eind mei haar vijftigjarig jubileum laten zien. Ook oud-schaatster Yvonne van Gennip kreeg al een plekje bij de zender.

Als alles meezit, zal Joost Prinsen in 2010 bij Max te zien zijn.
Wanneer Ongezouten van start zou gaan, is nog niet zeker.

Reageren