Máxima maakt het te bont

De looks van Máxima vormen de rode draad in een nieuwe tv-serie van Evert Santegoeds over onze aanstaande koningin. „Niets blijft onbesproken. Van de schoenen tot de kapsels, van top tot teen.”       

Op woensdag 30 maart, precies tien jaar na de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, begint bij SBS-6 de serie Máxima’s wereld. Evert Santegoeds tekent voor de presentatie, wat hem als hoofdredacteur van Privé, royaltywatcher en deskundige van Shownieuws wel is toevertrouwd. Hij draagt haar een warm hart toe. Willem-Alexander heeft echt met haar geboft, vindt hij. „Alleen haar relatie met de pers zou beter kunnen.”

Hap-slik-weg

„Het wordt een lekker hap-slik-weg-programma”, belooft hij. „We maken het voor de mensen die houden van Máxima en het koningshuis, dus we gaan het niet hebben over haar vader en de vakantievilla’s. Er zal veel aandacht zijn voor de glamourkant, voor de looks van Máxima: haar kleding, haar stijl. Niets blijft onbesproken. Van de schoenen tot de kapsels, van top tot teen.”

Dom Bontje 

Máxima’s kledingkeuze valt niet bij iedereen in de smaak. In 2004 riep de Bont voor Dieren haar uit tot Dom Bontje van het jaar omdat ze net als koningin Beatrix was betrapt op het dragen van ‘dierenjasjes’. „Is dat wel zeker, was het geen nepbont?”, vraagt Evert zich af. „Ik vind wel dat je als prinses een voorbeeldfunctie moet hebben. Als je je dan inzet voor dieren en het milieu, kun je niet met bont gaan lopen.”

Leren jurkje 

Vorig jaar joeg ze het conservatieve deel van de protestants-christelijke goegemeente in de gordijnen. Máxima had het gewaagd om op de dag des Heren bij de uitreiking van de Edison Muziek Awards in een ‘goddeloze’ outfit ten tonele te verschijnen. Evert Santegoeds: „Een leren jurkje op zondag! Dat was tegen het zere been van de gereformeerden. Het bewijst weer eens hoe moeilijk het is om het goed te doen in haar positie. Het is een erg in het oog lopende functie, je moet er een olifantshuid voor hebben.” Binnenkort in Televizier een uitgebreid artikel over Máxima’s wereld.

Reageren