Máximaal genieten

Volgende week donderdag is het Koninginnedag. Dan staat het hele Koningshuis en dus ook Prinses Máxima weer volop in de belangstelling. We zetten een paar hoogtepunten uit het leven van deze Argentijnse schoonheid nog even op een rijtje. Kijken jullie even mee?

De fabelachtige Valentino-trouwjurk, dé traan tijdens het optreden van Carel Kraayenhof en De Kus op het balkon: de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima op 02-02-2002 had álles. Máxima's vader mocht niet aanwezig zijn bij het huwelijk, maar ondanks dat werd het een memorabele dag voor iedereen.

Huwelijk
Bekijk hier het kerkelijk huwelijk nog eens terug:


Gezin
Sinds Willem-Alexander en Máxima op Villa Eikenhorst wonen en de ouders zijn van drie prachtige kinderen, zijn ze erg op hun privacy gesteld. Op voorwaarde dat de pers het Koninklijke gezin de rest van de tijd zoveel mogelijk met rust laat, organiseert de Rijksvoorlichtingsdienst een paar keer per jaar een speciale dag voor de pers. Onderstaande video is een verslag van zo'n persdag:


Prinses Amalia
Willem-Alexander en Máxima hebben inmiddels drie dochters: Amalia, Alexia en Ariane. Amalia - of Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, zoals ze voluit heet - is het oudste en dus de Kroonprinses. Na haar vader Willem-Alexander is zij de tweede in lijn van de Nederlandse troonopvolging. De video hieronder draait helemaal om Amalia!


Extra:
-->
Meer achtergrondartikelen vind je hier: Achtergrond.

Wat vind jij van Máxima?

Reageren