Maxime: 'Modellenwerk geeft een kick'

Na maanden van hard werken is het vanavond zover: in de Lichtfabriek in Haarlem strijden drie topmodellen in spé om de titel Benelux' next topmodel. Wij spraken de Vlaamse Maxime over de afgelopen periode en de naderende finale...

Waarom heb je jezelf opgegeven voor BNTM?

Maxime
: "Ik had mij al vaker ingeschreven bij Topmodel Vlaanderen en vorig jaar zat ik bij de laatste dertig. Met BNTM heb ik dan ook meteen mijn kans gegrepen, want wellicht had ik dit jaar meer geluk..."

Je wilt dit dus echt graag.

"Ja, heel graag. Eigenlijk is het begonnen op mijn veertiende, toen ik steeds vaker tijdschriften ging lezen. Ik vond er weinig aan om alleen naar die reportages te kijken, wilde liever aan de andere kant staan. Het voelt goed als ik voor de camera sta. Dat intrigeert mij heel erg; het geeft me een kick die ik nergens anders vind."

Wat vind je dan het allerleukst?

"Ik vind dat het product dat je probeert te verkopen belangrijker is dan jijzelf. Vooral het feit dat jij bent uitgekozen als het gezicht geeft dus een bijzonder gevoel."

Wie is maandagavond jouw grootste concurrent?

"Het zijn allebei verschillende meisjes, maar als ik eerlijk ben, denk ik toch Rosalinde. Denise is prachtig en misschien wel meer getalenteerd, maar in de modellenwereld is het voor donkere modellen nog altijd moeilijker om aan werk te komen."

Denise is in Nederland het eerste gekleurde meisje dat in de finale staat.

"Tja, het is maar een idee natuurlijk. In Duitsland heeft onlangs een donker meisje gewonnen, dus... Het kan wel."

In de vorige uitzending waren jullie in Keulen voor een modeshow. Dat liep bij jou niet zo lekker...

"Klopt. Ik voelde mij daar natuurlijk niet goed bij, zeker met het oog op de finale. Maar Denise en Rosalinde hadden allebei al shows gelopen en ik had totaal geen ervaring. Maar tijdens de finale kan ik nu des te meer bewijzen hoeveel ik verbeterd ben."

Heb je veel geoefend?

"Ik ben direct daarna naar een winkel gespurt om daar echt gigantisch hoge stiletto's aan te schaffen. Daar heb ik al veel op gelopen. En het gaat ook steeds beter: gewoon een muziekje op en gaan."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110279/b93d36ff296b0600be88b61e310e2108/square

In BNTM leek je tegen het einde buiten de groep te vallen. Waardoor kwam dat, denk je?

"Ik lag hen blijkbaar niet zo en zij mij niet, maar dat was niet omdat het Nederlanders waren. In het huis klikte het niet echt, maar nu (in de aanloop naar de finale, red.) moet ik zeggen dat het allebei superlieve meisjes zijn."

Maar was dat toen niet erg eenzaam?

"Jawel, maar het duurde maar vier dagen. Het ging dus nog wel (lacht)."

Dan de commotie rond de 'te dikke' kandidaten. In Nederland ging het vooral over Rosalinde, maar jou is in Miami ook verteld dat je heupen te breed waren.

"Tja, de Nederlandse juryleden geven commentaar op een - soms voor mij onaanvaardbare - manier, maar de essentie is volledig juist. Rosalinde was absoluut niet te dik. Het ging er bij ons om dat we meer in vorm moesten komen door te sporten. Er zijn nu eenmaal internationale modematen; als je op dat niveau ook wilt meedraaien, moet je daaraan voldoen."

Heb je er dan ook iets aan gedaan?

"Ja, ik ben flink gaan hardlopen met mijn vader."

En heb je nu de juiste internationale maten?

"Nog niet helemaal, haha. Er moeten nog een paar centimetertjes af."

Reageren