Media niet te spreken over oudejaarsconference Beau

Beau van Erven Dorens beleeft op oudejaarsavond zijn debuut als conferencier, maar de landelijke media sabelen de presentator nu al neer. De Volkskrant geeft de nieuwbakken grappenmaker een 4.

Beau van Erven Dorens gaat in zijn programma De wereld van Beau geen uitdaging uit de weg. 

Zo ook op oudejaarsavond, als hij in de voetsporen probeert te volgen van legendarische grappenmakers als Wim Kan en Toon Hermans. Voor SBS 6 waagt Beau zich aan een heuse oudejaarsconference.

Een dappere poging die op voorhand al kan rekenen op de nodige kritiek. Beau's try out voorstellingen werden de afgelopen dagen neergesabeld door de landelijke media.

Zo omschreef Metro-columnist Luuk Koelman de show van Beau als volgt: "Wanneer je deze conference ziet als een inktzwarte monoloog waarin Beau een mislukte cabaretier speelt die op de laatste dag van het jaar met een sierlijke duik keihard op de bodem van het zwembad des levens klapt, is het onovertroffen theater. Een koningsdrama."

De Volkskrant was niet veel milder toen de krant rapportcijfers uitdeelde aan de drie cabaretiers die 2011 doornemen. Freek de Jonge kon rekenen op een 9 voor zijn show Lone wolf op nieuwjaarsdag. Youp van 't Hek sluit voor de publieke omroep het jaar af en krijgt voor zijn inzet een 8,5.

Beau werd daarentegen met een 4 weggezet. "Beaus conference is vooral een parodie op de oudejaarsconference... Het valt niet mee, om een understatement te gebruiken. Hiermee wil je het jaar niet afsluiten."

Youp van 't Hek, Beau's directe concurrent op oudejaarsavond, is juist daarom beduidend milder in zijn oordeel over de grappen van Van Erven Dorens. "Bij Beau ligt de knipoog er zo dik bovenop, dat ik het wel weer kan waarderen”, aldus Youp in het Algemeen Dagblad.

Reageren