Medium acteur draaide jointjes voor de Stones

De Engelse acteur Jake Weber (47) staat in Medium bijna altijd in de schaduw van Patricia Arquette. Dat is niet zo gek: hij speelt Joe, de man van Allison (Arquette) die ’s nachts geesten op bezoek krijgt en misdaden helpt oplossen.

Op het Filmfestival van Cannes stond Jake vorig jaar zelf in het middelpunt van de belangstelling. Na de vertoning van de documentaire Stones in Exile haalde Mick Jagger hem op het podium en stelde hem voor als ‘het blonde jongetje uit de film’. De kijkers zagen hem regelmatig rondscharrelen in de Franse villa waar de Rolling Stones in 1972 hun dubbelelpee Exile on Main Street opnamen. Jake was toen acht jaar en had een gewichtige taak: hij moest de bandleden van drugs voorzien en joints voor ze draaien.

Probleemgezin

Zijn vader handelde in cocaïne en marihuana en liet Jake de bestellingen afleveren om geen argwaan te wekken bij de politie. Ook gebruikte hij hem om de geestverruimende middelen, verstopt onder zijn kleren, van Engeland of Ierland naar Frankrijk te smokkelen. Jakes moeder leed aan zware depressies en pleegde in dezelfde periode zelfmoord. Het heeft ‘het blonde jongetje’ veel moeite gekost om zijn roerige verleden van zich af te schudden, maar het is hem gelukt en tegenwoordig leidt hij een voorbeeldig gezinsleven met zijn vrouw Liz en hun zoontje Waylon.

In Medium maken Allison en Joe zich vanavond zorgen om de jongste van hun drie dochters, Marie. Volgende week breekt in de seriefinale Jakes finest hour aan: voor één keer draait alles om zijn personage Joe.

Reageren