Medium Derek Ogilvie is terug

Donderdagavond keert Derek Ogilvie (45) terug op RTL 4. Het Schotse medium trok voor een nieuwe serie afleveringen met een camerateam door het land om zoveel mogelijk mensen bij te staan met zijn spirituele readings en telepatische gave.

"Ogilvie stapt voor deze serie de wijde wereld in, want binnen kleine gemeenschappen, buiten de grote steden, werkt een groot verlies van een familie door op het buurtgevoel en de saamhorigheid van plaats- en streekgenoten", aldus het persbericht van RTL.

Intiem
RTL: "De mensen kennen elkaar vaak en de verhalen die naar boven komen, zijn soms ook bekend uit de krant, de kroeg of van straat. Met dit gegeven doet Derek een reeks intieme readings in buurthuizen, schoolaula's of gymzalen, waar ongeveer honderd buurtbewoners bij aanwezig zijn."

Natuurlijk zal Derek ook in dit seizoen verbazen met zijn specifieke kennis van andermans leven, zijn familiereadings bij mensen thuis en schiet hij als 'kinderfluisteraar' wanhopige ouders te hulp.

Op 20 juni staat Derek eenmalig met een theatershow in Carré, waar hij als vanouds boodschappen vanuit de spirituele wereld zal overbrengen en met overleden dierbaren van mensen uit het publiek zal communiceren.

Wake up call
Derek heeft een jaar lang stilgezeten vanwege lichamelijke klachten. Het duurde even voordat hij zijn eigen leed serieus nam. "Omdat ik niemand wilde teleurstellen bleef ik optreden, maar allerlei gedachten schoten door mijn hoofd", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Even dacht het medium leukemie te hebben, maar dat bleek niet het geval. Derek: "Ik onderga nu nog steeds testen en alles lijkt perfect"

Het afgelopen jaar was zwaar, maar heeft ook zijn vruchten afgeworpen. "Ik realiseerde me dat ik niet zo vaak moet klagen", vertelt Derek. "Ik bedacht me bovendien dat ik twee dingen nog graag wilde: leren vliegen en afvallen. Daar ben ik meteen aan begonnen. Deze gebeurtenis was mijn wake up call."

Reageren