Meepuzzelen met een verse Wie is de Mol?

Al maanden worden de fans van ‘Wie is de Mol?’ lekker gemaakt met allerlei nieuwtjes over het programma. Vandaag start dan eindelijk in Hongkong het veertiende seizoen en kan het puzzelen beginnen.

Negen kandidaten en één Mol voeren opdrachten  uit in Hongkong, onder leiding van Art Rooijakkers. Ze krijgen meteen een test voor de kiezen waarin ze aan de hand van een aantal criteria moeten zeggen wie volgens hen de Mol is.

Pure gok

Degene die dat het slechtste doet, krijgt het bekende rode scherm, maar hoeft nog niet naar huis. Het antwoord is ook een pure gok, want de Mol heeft nog geen sabotageacties kunnen uitvoeren.

Mollenstreek

Bij een tweede test kunnen de deelnemers zich wel baseren op mogelijke Mollenstreken. Daarna volgt de executie, een optelsom van beide tests.

Verwaald in Hong Kong

Vóór de opdrachten worden de tien BN’ers opgedeeld in groepjes van twee. Eerst moeten ze in Hongkong een bepaalde plek zien te vinden. Als ze de weg willen vragen, moet dat in het Chinees.

Signaalopdracht

In de tweede opdracht moeten Freek Bartels en Tygo Gernandt met lichtsignalen een cijfercode doorgeven aan de andere duo’s verspreid over de stad. Een buitenkansje voor de Mol, want één signaaltje te veel en de opdracht is mislukt. Grijpt de saboteur deze kans aan of houdt die zich aan het begin nog rustig?

Reageren