Megasucces The Passion gaat naar Verenigde Staten

18 April 2014 10:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Met 3,2 miljoen kijkers blijkt The Passion razend populair. Aan de andere kant van de wereld zien ze het grote evenement daarom ook wel zitten. Volgend jaar zal The Passion in de Verenigde Staten te zien zijn.

De EO en de RKK verkochten het concept van The Passion aan Amerika. Dat belooft wat! Wie weet zingen Beyoncé en John Legend volgend jaar de sterren van de hemel als Maria en Jezus.

Producent uit Amerika

Aan de NOS vertelde producent Michael Davies vol bewondering over The Passion en zijn plannen voor Amerika: "Het is het beste verhaal ooit verteld. Het is fantastisch gedaan en van heel hoge kwaliteit. Vaak moet je kijken hoe internationale producties voor de VS geschikt gemaakt kunnen worden. Maar hier moet je het omgekeerde doen: hoe kunnen we precies hetzelfde doen. Alleen dan in het Engels in plaats van het Nederlands".

Het concept

In The Passion worden al vier jaar lang de laatste uren van Jezus nagespeeld in grote steden als Den Haag en Groningen. Jezus, Judas, Maria en Petrus brengen Nederlandstalige popsongs ten gehore, waardoor de tekst een hele nieuwe lading krijgt.

The Passion 2014

Gisteren vertolkte Jan Dulles in Groningen de rol van Jezus. Moeder Maria was Simone Kleinsma, Stanley Burleson was Petrus en Jamai nam de rol van verrader Judas voor zijn rekening. 

Nederlandse nummers

Liedjes van Marco Borsato, Guus Meeuwis en Bløf passeerden de revue. Zo zongen Maria en Jezus Kijk Omhoog van Nick en Simon, bracht Pilatus (Jack van Gelder) Zwart Wit van Frank Boeijen ten gehore en zong Judas Guus Meeuwis’ Gevallen of Gevlogen: “Daar ga ik dan, daar ga ik dan. Ben ik gevallen of gevlogen.”

De uitzending werd door maar liefst 3,2 miljoen Nederlanders bekeken. Lees hier wat de hoofdpersonen van The Passion vinden.

Meer over