Meiden van Halal gecrasht

Twee van de inzittenden van het vliegtuig dat woensdag crashte bij Schiphol, waren de Meiden van Halal. Beide zusjes raakten lichtgewond. Gelukkig kunnen zij nog hun belevenissen wel nog navertellen.

De schrik was groot bij de zusjes. Voor Jihad is de ramp nog moeilijk te bevatten: "Ik kan het nog niet geloven. Dit overkomt mij niet."

Jihad en zusje Hajar zaten bij de noodingang. Voor het vliegtuig vertrok, kregen zij nog uitleg over de werking van de deur. Niet wetend dat zij deze vlucht gebruik moesten maken van de nooduitgang.

Uitvlucht
Jihad zorgde er uiteindelijk voor dat de zusjes veilig het vliegtuig uit kwamen. "Hajar kreeg de deur niet open, ze raakte een beetje in paniek. Ik kreeg hem heel makkelijk open. We stonden zo op de vleugel. We werden helemaal niet naar buiten geduwd. Dat verwacht je, maar iedereen was heel rustig."

Dan sta je eindelijk buiten en wat doe je dan?

Bagage
Je verwacht grote paniek, maar de Meiden van Halal waren redelijk rustig. Hajar ging zelfs terug het vliegtuig in om haar bagage te halen. En ze kwam niet alleen met haar telefoon en laptop naar buiten. "Hajar kwam zelfs terug met het cadeautje dat ik voor mijn man had gekocht", vertelde Jihad. Uiteindelijk zijn de zusjes naar het ziekenhuis gebracht.

Je vraagt je vast af hoe zij per toeval betrokken waren bij deze vlucht...

Talkshow
De zusjes waren afgelopen zaterdag voor een interview naar de talkshow Kalam Nawaem in Libanon. Oudste zus Esmaa was daar ook bij. Maar omdat zij daar nog langer verbleef voor een vakantie, zat zij niet in de vlucht naar Nederland.

Reageer!
Zat jij gisteren ook aan de buis gekluisterd om het laatste nieuws over de vliegtuigcrash te volgen?

Reageren