Meisjes gevangen in nep Big brother

Wat een reality-avontuur had moeten worden, is uitgelopen op een drama. De Turkse politie heeft negen meisjes bevrijd uit een villa waar ze werden gegijzeld en misbruikt. De meisjes waren de villa ingelokt met de belofte dat ze mee zouden doen aan een Big Brother-achtig programma.

De criminelen gingen niet bepaald voorzichtig te werk. Via krantenadvertenties werden deelnemers opgeroepen om mee te doen aan het programma. In de advertentie werd zelfs nog een zender genoemd die het programma uit zou gaan zenden.

Sollicitatiegesprek
Kandidaten die zich voor het programma opgaven, werden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Uiteindelijk waren negen meisjes de 'gelukkigen' om het huis te betreden.

Buitenwereld afgesloten
Ze tekenden contracten waarmee ze beloofden om geen contact met de buitenwereld te hebben en verdwenen daarna twee maanden van het toneel. De villa was hermetisch afgesloten van de rest van de wereld en lag in een rustige buitenwijk bij Istanbul, op een plek waar hoogstwaarschijnlijk niemand argwaan zou krijgen.

Gevangen
Familie en vrienden dachten aanvankelijk dat ze niks van de meiden hoorden omdat ze met het programma bezig waren, maar ondertussen werd het de meiden in het huis pijnlijk duidelijk dat ze niet meewerkten aan een normaal tv-programma. In het huis werden ze misbruikt, en de beelden daarvan werden door de daders verkocht. Ontsnappen bleek onmogelijk: de beveiliging van de villa was waterdicht.

Politie
De politie werd twee maanden later pas ingeschakeld toen ouders van een van de meisjes de organisatie die het programma zou maken, niet konden traceren. Ze wisten wel de locatie van de villa waar de opnames plaats zouden vinden, en daar aangekomen hoorde men uiteindelijk hulpgeroep van één van de meiden.

Arrestatie
De politie wist de meiden te bevrijden en kon maar één man arresteren. Er wordt nu nog onderzocht hoe het hele bedrog precies op poten is gezet en wie er precies achter zaten.

Reageren