Meredith Grey tegen kanker

Actrice Ellen Pompeo (Meredith in Grey's Anatomy) lanceert dinsdag in samenwerking met de American Cancer Society een campagne om het bewustzijn over kanker onder vrouwen te verhogen.

Pompeo geeft dinsdagochtend (Amerikaanse tijd) in New York het startsignaal voor de nieuwe campagne, die als slogen 'Choose You' heeft meegekregen.

Ze activeert symbolisch 's wereld grootste digitale scherm, met daarop het 'Choose You' logo. De hoop is dat hiermee vrouwen eerst voor hun eigen gezondheid kiezen en een gezondere levensstijl aannemen die de kans op kanker vermindert.

Op de eerste plaats
"Ik heb een hectisch dagelijks schema, maar ik moet mijn eigen gezondheid op de eerste plaats zetten om de best mogelijke moeder en vrouw te zijn," vertelt Pompeo, die in eigen kring ook met de ziekte te maken heeft gehad. Haar eigen moeder heeft kanker overleefd.

"Een prioriteit"
Elizabeth Fontham, woordvoerder van de American Cancer Society, wijst er op dat vrouwen in het huishouden vaak de beslissingen nemen wat betreft de gezondheid. Daarom is het van belang dat juist zij worden bereikt met deze campagne. Fontham: "'Ze vinden het moeilijk om van hun eigen gezondheid een prioriteit te maken."

Reageren