Michael Boogerd bij Tour Du Jour en Eurosport

24 mei 2013 14:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Tour du Jour op RTL 7 komt deze zomer weer op de buis en heeft een bijzondere naam te pakken: Michael Boogerd is een van de nieuwe vaste gezichten.

Tour-ervaringsdeskundige Michael Boogerd is een van de vaste tafelgasten van presentator Wilfred Genee en dat is opmerkelijk te noemen. Boogerd was voor zijn dopingbekentenis nog vaste gast bij De Avondetappe bij Mart Smeets en gaf commentaar bij de etappes overdag. Na zijn bekentenis wilde de NOS niks meer van hem weten.

Gesloten deuren

In De Wereld Draait Door vertelde Boogerd zelfs dat alle deuren naar de wielerwereld voor hem 'gesloten' waren. RTL 7 heeft dit waarschijnlijk opgepikt en had nog wel een plekje beschikbaar voor de oud-wielrenner. Ook Eurosport zag kansen, Boogerd gaat wielerwedstrijden becommentariëren voor de zender. Dat is nogal opmerkelijk omdat juist Eurosport Danny Nelissen ontsloeg als commentator na zijn dopingbekentenis.

Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 21 juli is Tour du Jour elke avond tussen 20.30 en 22.00 live te zien bij RTL 7. “Ook in het aankomend seizoen vormt La Grande Boucle de rode draad maar kan alles ter sprake komen aan tafel”, laat RTL weten in een persbericht.

Dopingschandaal Michael Boogerd

In maart bekende Michael Boogerd in een interview met NOS-verslaggever Kees Jongkind dat hij vroeger doping gebruikte. Dat interview werd op 6 maart uitgezonden en trok één miljoen kijkers. In het interview bekende Boogerd dat hij tussen 1997 en 2007 allerhande doping tot zich nam. Tijdens zijn grootste overwinning –de zege in de bergetappe naar La Plagne -  in 2002 gebruikte hij ook. “Ik besef dat die zege in de ogen van het publiek nu misschien besmet zal zijn“, aldus Boogerd.

Meer over