Michael Jackson (50) overleden

Donderdagmiddag lokale (Amerikaanse) tijd is king of pop Michael Jackson overleden aan een hartstilstand. Na enige onzekerheid over of het een coma zou zijn, was het de LA Times die de knoop doorhakte en publiceerde dat de ster echt overleden is. De King of Pop is dood.

De wereldberoemde zanger is op vijftigjarige leeftijd overleden, aan de vooravond van een geplande come back.

De LA Times schreef rond 00.34 uur (Nederlandse tijd): "Pop star Michael Jackson was pronounced dead by doctors this afternoon after arriving at a hospital in a deep coma, city and law enforcement sources told The Times."

Hartstilstand
Michael werd eerder op donderdag door ambulancepersoneel en brandweermannen gevonden in zijn huis in Los Angeles. Personeel zou alarmnummer 911 gebeld hebben. De wereldster had op dat moment geen hartslag meer en ademde niet.

Pogingen om de poster te reanimeren mochten op dat moment al niet meer baten. Hals over kop werd de zanger naar een ziekenhuis gebracht, waar hij in coma raakte en twee uur later dood werd verklaard door de artsen, aldus de LA Times.

Op 29 augustus zou Michael 51 zijn geworden. Wereldwijd zijn duizenden fans in rouw. Zus Latoya Jackson werd als eerste gespot toen ze vlak na het bekend worden van het mogelijke overlijden huilend het UCLA ziekenhuis binnen ging.

Fans
De politie van Los Angeles werd na het bekend worden van de mogelijke dood plat gebeld door verontruste fans. Telefoonlijnen door het hele land lagen plat.

Niet lang nadat het gerucht ging, stroomden honderden fans naar het Ronald Reagan Medical Centre waar de zanger was opgenomen. Binnen enkele uren hadden alle grote media uit de VS hun kamp al opgeslagen bij het ziekenhuis.

Comeback
Michael zou eigenlijk volgend jaar aan een come-back beginnen, met maar liefst vijftig optredens. In mei werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een vorm van huidkanker; de zanger kwakkelde dan ook al een hele tijd met zijn gezondheid.

Depressief
Hij zou ook chronisch depressief zijn geweest, mede door de jarenlang durende schandalen over zijn vermeende pedoseksualiteit en de voortdurende stroom van rechtszaken die hem achtervolgden.

De zanger laat drie kinderen na: Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson en Prince 'Blanket' Michael Jackson II. Hij heeft dertien nummer één-hits op zijn naam staan en verkocht miljoenen singles.

Reageren