Michelle Obama moet kijkers trekken

Wat doe je als je kijkcijfers tegenvallen en zelfs je grootste fans steeds minder naar je show kijken? Dan vraag je de first lady van je land om te gast te zijn! En zo krijgt de Amerikaanse talkshowpresentator Jay Leno binnenkort niemand minder dan Michelle Obama over de vloer.

Erg spectaculair is het niet, maar het is beter dan niks: de vrouw van de Amerikaanse president zal via een satellietverbinding door Jay geïnterviewd worden.

Spervuur
Het interview op zich is wel niet gangbaar. De presidentsvrouw krijgt een spervuur van tien vragen voorgeschoteld, waar ze zo snel mogelijk antwoord op moet geven.

Een illuster gezelschap ging haar voor. Zo waren de Republikeinse senator John McCain (ooit zelf kandidaat voor het presidentschap), acteur Tom Cruise, actrice Cameron Diaz en zanger Justin Timberlake al eens onderwerp van het item in The Jay Leno Show. Geen van allen was echter de partner van de machtigste man ter wereld.

Kijkcijfers
Het gaat niet goed met de nieuwe talkshow van Jay Leno. Nadat hij voor de zomer stopte met zijn roemruchte praatprogramma op de late avond, begon hij na de zomer met een nieuw comedy-format dat om tien uur 's avonds op tv wordt uitgezonden.

Dat is echter het tijdstip waarop Amerikanen normaal gesproken hun tv-series kijken, en Leno legt het dan ook veelvuldig af tegen kijkcijferhits als NCIS.

Het is afwachten of Michelle Obama een verschil kan maken. De presidentsvrouw en de talkshowhost zijn vrienden sinds Jay zijn oude programma inzette om Michelle meer bekendheid te geven.

Reageren