Michiel Huisman schittert in de VS

Michiel Huisman (28) zal de rol van straatmuzikant Sonny vertolken in de nieuwe dramaserie Treme. In deze serie van de Amerikaanse zender HBO probeert een aantal personages hun leven in New Orleans weer op te pakken na de verwoestingen van orkaan Katrina in augustus 2005.

Michiel speelde in verscheidene Nederlandse televisieseries en films, zoals Phileine zegt sorry, Volle maan, Floris en Zwartboek.

Carrière in het buitenland
De afgelopen twee jaar was hij ook in meerdere buitenlandse filmproducties te zien, zoals in de tragikomedie Unmade Beds en het kostuumdrama The Young Victoria.

Voor zijn nieuwste rol werd hij persoonlijk benaderd door HBO, bekend van hoogwaardige series als Sex and the city en The Sopranos. Makers van de succesvolle serie The Wire zitten achter de ontwikkeling van de nieuwe serie Treme.

Treme
Huisman woont tijdelijk in New Orleans, samen met zijn echtgenote Tara Elders en hun dochter. De opnames zullen naar verwachting tot en met april duren.

Treme telt voorlopig één seizoen van tien afleveringen dat in de loop van het jaar in Amerika wordt uitgezonden.

Het is vooralsnog onbekend wanneer we ook in Nederland van de nieuwe serie kunnen genieten en of we ook tweede seizoen van de serie mogen verwachten.

Reageren