Mick de Lint: 'Mijn vader kan mij niet aan een baan helpen'

Mick de Lint (27) speelt sinds eind augustus de rol van Jasper Klein in ONM. De zoon van acteur Derek de Lint was eerder te zien in o.a. GTST en de Amerikaanse film Prime, waarin hij een rolletje speelde naast Uma Thurman en Meryl Streep. We bellen de nieuwste hunk van de gevallen soap voor een update.

Zit je net bij ONM, moet-ie stoppen. Hoe reageerde je?

"Ik draai sinds februari mee en we wisten al vanaf het begin van het seizoen dat we in december zouden stoppen, alleen niet voor hoe lang. In eerste instantie was er sprake van drie tot zes maanden. Toen dat ineens voor onbepaalde tijd werd, vond ik het heel jammer."

"Maar ONM is nog tot en met mei op tv. Het was voor ons allemaal een schok. Voor mij is het wel anders. Sommigen zitten er al vijftien jaar. Ik baalde er wel van, want ik heb het heel erg naar mijn zin hier."

Wat ga je nu doen?

"Ik doe audities en ben ook met projecten bezig. Ik wil ook graag
als regisseur aan de slag. Genoeg ambities, maar laten we hopen
dat de NPO de beslissing herziet en we gewoon verder gaan."

Je hebt toneelopleidingen gedaan in het buitenland en in een Amerikaanse film gespeeld. Was een soap nog wel een uitdaging?

"Zo'n film lijkt van een afstand misschien heel groot, maar dat is één dag werken. Ik ben liever dag in dag uit bezig met mijn vak, dan dat ik thuis bij de telefoon zit te wachten op aanbiedingen of een doorbraak in Amerika."

Je bent de zoon van de bekende acteur Derek de Lint. Zie je
dat als een voordeel?


"Die vraag krijg ik wel vaker. Ik zie het niet als een nadeel. Mijn vader kan mij niet aan een baan helpen. Ik denk wel dat ik door mijn achternaam iets meer publiciteit krijg."

"Mensen zouden kunnen denken dat ik een rol heb gekregen dankzij mijn vader, maar ik denk niet dat dat zo is. Hij helpt me soms met het voorbereiden van audities en andersom doe ik dat ook. We helpen elkaar."

Tot wanneer lopen de opnames van ONM?

"Tot eind december. Daarna ligt het stil. Maar de sfeer in de studio is heel positief. Het is al eens eerder gebeurd dat ONM naar een andere zender verhuisde. Er is nog hoop."

Reageren