Mickey Blue Eyes

Hugh Grant is in de loop der tijd in zijn rollen toch een stuk cynischer geworden. In Smalltime Crooks speelde hij een berekenende kunsthandelaar, in Bridget Jones' Diary een charmante rokkenjager en in zijn laatste film American Dreamz is hij een mediageile presentator.

In de misdaadkomedie Mickey Blue Eyes is hij te zien in het soort rol waarmee hij beroemd werd: die van onhandige romanticus. Michael Felgate (Hugh) is welgemanierd, onzeker en de eigenaar van een veilinghuis.

Familie
Wanneer hij de charmante Gina Vitale (Jeanne Tripplehorn) ontmoet, is hij meteen verkocht. Na drie maanden daten vraagt hij haar ten huwelijk, maar Gina weigert vanwege haar familie. Michael is gebroken, maar besluit alsnog haar ouders op te zoeken en komt er snel achter dat het woord 'familie' bij Gina toch iets ruimer geïnterpreteerd moet worden.

Maffiabaas
De vader van Gina, Frank (James Caan), is namelijk een beruchte maffiabaas. Maar vreemd genoeg ziet Frank Michael - in ruil voor een paar 'onschuldige' gunsten - wel zitten als toekomstige schoonzoon. En voor Michael het weet, is hij de nieuwste medewerker in Franks familiebedrijf.

Reageren