Mien Dobbelsteen mag geen reclame maken

Afgelopen voorjaar kocht RTL de licentierechten van Zeg 'ns Aaa en kwam met een nieuwe reeks van de Nederlandse comedyserie. Het programma is alweer een tijdje afgelopen, maar komt nu opnieuw in het nieuws: de VARA vindt dat RTL de licentieregels heeft overtreden en daagt de zender voor de rechter.

Het personage Mien Dobbelsteen, zoals vanouds gespeeld door Carry Tefsen, mag van de VARA namelijk geen reclame maken voor het wasmiddelmerk Witte Reus.

Publieke omroep
RTL sloot destijds een overeenkomst met de publieke omroep om Zeg 'ns Aaa, met de beroemde huishoudster in de hoofdrol, nieuw leven in te blazen.

Remake
De remake werd zeker niet slecht bekeken: wekelijks keken er gemiddeld één miljoen mensen naar de avonturen van familie van der Ploeg en huishoudster Mien.

Reclamecampagne
In de aanloop naar een nieuw seizoen heeft RTL een reclamedeal met de wasmiddelenfabrikant gesloten, maar daar steekt de VARA nu een stokje voor. "Wij hebben een licentie verleend om een serie afleveringen te produceren, maar niet voor het commercieel exploiteren van het karakter Mien Dobbelsteen."

Vertrouwen
RTL is zich echter van geen kwaad bewust en ziet het kort geding met vertrouwen tegemoet. "We hebben een overeenkomst gesloten met de VARA en volgens ons valt dit er ook onder", aldus een woordvoerder van RTL. "De rechter moet het maar beslissen."

Donderdag zullen we weten wie van de twee gelijk krijgt, want dan komt de zaak voor de rechter.

Reageren