Mies Bouwman is kijkcijferkanon

Vandaag, op de allerlaatste dag van 2009, is de 'koningin van televisie' Mies Bouwman tachtig jaar geworden. Woensdag vierde de AVRO haar verjaardag met de speciale uitzending Mies 80. Vrienden, collega's, familie én 2,3 miljoen mensen op de bank waren getuige van dit heugelijke feit.

Daarmee is Mies 80 het beste bekeken programma van de woensdagavond, meldt de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Rode loper
De ex-presentatrice had één voorwaarde voor het gala: er mocht geen rode loper voor het theater worden uitgerold. "Rode lopers horen niet bij mij", zei ze eerder in de Volkskrant.

"Ik wil ook niet binnenkomen in een zaal die eerbiedig op ons zit te wachten. Alsof ik een soort koningin ben. Ben je gek, Leen en ik zitten er als eersten."

Optredens
Ondanks dat de jarige jet niet houdt van alle poeha rond haar persoon, genoot ze zichtbaar van de vele optredens en aandacht.

De televisiekoningin reageerde verrast toen Joop van de Ende haar de Gouden Televizier Oeuvre-Ring uitreikte. "Wat een groot ding!", riep ze uit. "Het is fantastisch, echt fantastisch. Ik heb niets voorbereid, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. Ik ben overweldigd en wil iedereen bedanken."

Reageren