Mies Bouwman positiefste Nederlander aller tijden

Mies Bouwman is de positiefste Nederlander aller tijden. Dat is de uitkomst van een enquete die is gehouden door de stichting Nederland Positief.

 

De enquete werd gehouden onder meer dan 2000 personen in de leeftijd van 18 jaar en ouder. De stichting Nederland Positief organiseerde de enquete in het kader van de jaarlijkse Nederland Positiefdag. Die wordt op dinsdag 21 juni voor de vijfde keer gehouden.

Uitstraling
De voormalig AVRO-presentatrice werd gekozen vanwege haar enthousiasme, gedrevenheid en betrokkenheid. Ook de wijze waarop ze zich inzet voor goede doelen en haar warme uitstraling speelden een rol.

Programma's
Mies Bouwman was vanaf de allereerste televisie-uitzending van de KRO in 1951 tot 1993 op de buis te zien. Het allerbekendst is ze van de eerste liefdadigheidsactie op de Nederlandse TV: Open het dorp, in 1962. Maar ook presenteerde ze een kwart eeuw lang de intocht van Sinterklaas. Een nieuwe generatie leerde haar kennen door haar programma In de hoofdrol.

Sinds haar afscheid in 1993 verschijnt Mies nog bij gelegenheid op televisie. Zo verscheen ze in 2005 in het programma 40 jaar Televizier-Ring. In 2009 ontving ze een Gouden Televizier Ouvre-Ring. Het meest recent was ze te zien in de duizendste aflevering van De Wereld Draait Door, die een hommage was aan Willem Duys.

Reageren