Mijn tent is flop

Onlangs ging een nieuwe reeks Mijn tent is top van start. In deze derde editie strijden wederom vier koppels uit vier steden onder leiding van topchef Herman den Blijker om één droom: een eigen horecazaak. Helaas is échte passie voor dit vak deze keer ver te zoeken...

Gül en Bülent runden tot voor kort hun Gold Delicious in Maastricht, Lie en Rianne strijden voor De Pastinaeck in Amersfoort, George en Geoffrey hebben hun Moodz in Delft en Joshua en Lianne vertegenwoordigen hun Amiral in Apeldoorn.

Vier restaurants waarbij je op het eerste gezicht denkt: jullie tent is top! Maar dan heb je het alleen over de sfeer en het interieur van de restaurants.

De tenten zijn prachtig, met ieder een eigen stijl. Maar om een toptent te runnen gaat het om het totaalplaatje. En moet je als 'toekomstige eigenaren' niet alles weten over je zaak?

En juist daarmee ging het al snel de mist in. In de tweede confrontatie met de jury moesten de duo's een paar snelle vragen beantwoorden over hun eigen restaurant, maar dat was blijkbaar een kansloze missie.

Slechts twee van de vier koppels wisten op twee vragen het juiste antwoord. De jury van Herman den Blijker was 'not amused'. Zo wordt het natuurlijk wel erg makkelijk om een duo (het werd Maastricht) weg te sturen.

Mijn tent is top is namelijk een afvalrace en eigenlijk is dat maar goed ook, want zeg nou zelf: zou jij in een restaurant gaan eten waar de eigenaars niet eens weten welke mousserende wijnen zij op de wijnkaart hebben staan?

Reageren