Mike Tyson: ‘Mijn ex at mijn duifje’

26 april 2013 14:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dat Mike Tyson van duiven houdt is al langer bekend, maar nu doet de bokser een gruwelijke onthulling. “Mijn vriendin pakte een van mijn duiven en stopte hem in een pan”.

Dat de ex-vriendin van Mike Tyson niet bang voor hem was blijkt wel uit zijn verhaal. In een interview op de Amerikaanse radiozender Boomer & Carton deed de bokser een schokkende onthulling. Een ex-vrouw van gooide zonder pardon een van zijn duiven in de pan om op te eten. “Ik weet niet waarom jij die verdomde vogels houdt. Je zou ze moeten opeten”, riep zijn ex.

Duif in de pan

En voor hij er erg in had, lag de duif in de koekenpan. Mike kreeg de duif daarna op zijn bord gepresenteerd, maar kreeg het niet over zijn hart om zijn tanden erin te zetten. “Het was niet goed wat ze deed en daarom is ze mijn vrouw ook niet meer”, aldus Tyson. Op de vraag waarom hij zijn tanden vervolgens niet in zijn vrouw zette, antwoorde hij: “'Het was haar huis en we leefden van haar centen. Ze kwam ermee weg.”

'Zijn eerste liefde'

Dat Mike Tyson een liefhebber is van duiven is misschien wat zacht uitgedrukt, de bonkige bokser noemt de beestjes zelfs ‘zijn eerste liefde’. “Ik was dik en lelijk. Kinderen pestten me de hele tijd. Het enige dat ik had waren de duiven”, aldus de bokser. Op een bepaald moment in zijn leven hield Mike zelfs 350 duiven. Ook maakte de vechter voor Animal Planet de serie Taking on Tyson: For the Love of Pigeons.

Vechtersbaas door duif

De vechtersbaas heeft zijn carrière zelfs te danken aan het rondvliegende gespuis. De eerste keer dat hij vocht was dat vanwege een duif. “Het was de engste dag uit mijn leven. Die gozer rukte de kop van een van mijn duiven af”, aldus Tyson.

Kijk hieronder voor een stukje uit Taking on Tyson: For the Love of Pigeons

Meer over