Mike Weerts speelt de nieuwe Vledder

6 december 2012 11:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Acteur Mike Weerts is de nieuwe Vledder in de musicalbewerking van Baantjer. Hij volgt Victor Reinier op, die dezelfde rol in de tv-serie speelde.

De 30-jarige Weerts kruipt in de huid van Vledder, de beroemde assistent van De Cock, met c-o-c-k. Hij kwam als beste uit de bus bij de audities: “We hebben heel jong acterend Nederland voorbij zien komen,” leggen acteur Peter Tuinman (De Cock) en scriptschrijver Peter Römer uit in de Telegraaf. “Maar na de allerlaatste auditie riep iedereen: ’Dit is ’m dus…’”

Moeder Ik Wil Bij de Revue

Mike Weerts speelde dit jaar in de Max-serie Moeder Ik Wil Bij de Revue. Dat hij zo snel weer een nieuwe klus te pakken heeft, komt als een aangename verassing. “Ik heb werk in 2013!”, aldus de acteur. “Ik heb dit jaar zo’n goed jaar gehad, maar ik had er toch ook ernstig rekening mee gehouden dat het niet zomaar zou doorgaan.”

Droom die uitkomt

De geboren Brabander is een groot liefhebber van Baantjer: “Toen ik in Eindhoven was geslaagd voor de Drama Academie, keek ik elke vrijdagavond naar Baantjer. Ik hoopte ooit nog eens het lijk te mogen spelen. En als klein jongetje wilde ik bij de politie. Nou, moet je kijken wat ik nu mag doen...” 

Overmoedig

Voor de makers is Weerts een vanzelfsprekende keuze: “Mike heeft van nature dat overmoedige, dat net-iets-teveel-zijn-best-doen wat Vledder zo kenmerkt.” Zijn medespeler Peter Tuinman is dan ook erg blij met de nieuwe collega: “We hadden meteen chemie.”

Meer over