Milika, Cilly en Maureen ontslagen bij Hart van Nederland

19 april 2012 17:43 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS 6 wijzigt het format van hun nieuwsprogramma Hart van Nederland. Daardoor zullen presentatrices Milika Peterzon, Cilly Dartell en Maureen du Toit niet meer  te zien zijn.

Om het paradepaardje van SBS 6, Hart van Nederland, een opfrisbeurt te geven, is Sandra Schuurhof (eerder RTL Nieuws en RTL Boulevard) aangetrokken om de formule aan te scherpen. De eerste veranderingen zijn zichtbaar, met dramatische gevolgen voor de drie oud-gedienden van het programma.

Eén presentatrice
Omdat Hart van Nederland na de zomer door slechts één presentatrice per keer wordt gepresenteerd, moet SBS 6 afscheid nemen van Milika, Maureen en Cilly. Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk en Evelien de Bruijn blijven aan Hart van Nederland verbonden en Sandra Schuurhof zelf is na de zomer ook als presentatrice te zien.   

Cilly en Milika
Het is opvallend dat SBS 6 juist afscheid neemt van Milika en Cilly, aangezien zij aan de wieg hebben gestaan van het succes van het nieuwsprogramma.

Georgette Schlick, directeur van SBS 6 laat weten: „Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn mede bepalend geweest voor het succes van Hart van Nederland. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor wat ze hebben betekend en nog steeds betekenen voor het programma en voor SBS 6. Het is een heel moeilijke beslissing geweest, maar het is het gevolg van onze keuze om na de zomer met een veranderde opzet van Hart van Nederland te komen. Hart van Nederland is het vlaggenschip van SBS 6. Om dat te kunnen blijven, zullen we de veranderende behoefte van onze huidige kijker moeten volgen, en ook nieuwe kijkers moeten gaan aanspreken.” 

Het is toch een gewaagde stap. Samen met Shownieuws en Piet's Weerbericht hoort Hart van Nederland toch tot de weinige goed scorende programma's van SBS 6.

Meer over