Minder topverdieners bij omroep

29 april 2011 15:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dertien presentatoren van de publieke omroepen verdienden vorig jaar meer dan de balkenendenorm. Dit jaar zullen ten minste twee van hen, werkzaam bij de KRO en de NOS, minder verdienen dan die 187.340 euro. In de toekomst moet het aantal grootverdieners worden teruggebracht tot maximaal acht. Dat maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) donderdag bekend.

BNN blijkt de omroep met de meeste grootverdieners. Vier presentatoren verdienen meer dan de premier. De best verdienende BNN'er krijgt jaarlijks 256.994 bijgeschreven op zijn bankrekening.

Maximaal acht
De VARA had in 2010 drie presentatoren in dienst die salarissen opstreken van 316.726 tot 463.541 euro. Onlangs werd al bekend dat Paul Witteman akkoord ging met een jaarsalaris onder de balkenendenorm en nu aanzienlijk minder verdient dan voorheen.  De TROS betaalde in 2010 twee presentatoren boven de norm, evenals de KRO. De NCRV had slechts één grootverdiener in dienst. De NPO wil het aantal grootverdieners in de toekomst terugbrengen naar maximaal acht: vijf televisie- en drie radiopresentatoren.

Hier de volledige lijst met topsalarissen.

Wie zijn het?
Namen maakt de NPO uiteraard niet bekend, maar speculeren staat vrij. Wie is volgens jou de best verdienende BNN'er? Welke VARA-presentator krijgt 463.541 euro per jaar? Welke vijf televisiepresentatoren gun je een salaris boven de balkenendenorm? En wie zou juist direct moeten inleveren?

 

Meer over