Minister Plasterk redt ONM niet

De kans dat we ONM volgend seizoen nog gaan terugzien bij de publieke omroep wordt met de dag kleiner. Ook Ronald Plasterk is niet van plan de soap van BNN van de ondergang te redden. De Minister van Mediazaken liet maandag in een Kamerbrief weten weten dat het besluit om met ONM te stoppen een zorgvuldige beslissing is geweest.

De Minister schreef dit in een reactie op vragen van onder meer Joop Atsma. Volgens dit CDA-Kamerlid moet een omroep kunnen bepalen of en wanneer een programma wordt uitgezonden. Plasterk is echter van mening dat zo'n niet bij de omroep, maar bij de raad van bestuur ligt.

Gevoelig besluit
Plasterk laat in de brief weten dat het stoppen met de soap wel een 'gevoelig besluit' is geweest."ONM is al jaren bijna dagelijks te zien, er is veel geld mee gemoeid en er zijn veel programmamakers en acteurs bij betrokken."

Om hier later aan toe te voegen: "De teleurstelling over ONM mag geen aanleiding zijn in te grijpen in de werkwijze binnen de publieke omroep."

BNN
De soap wordt uitgezonden door BNN en is iedere werkdag te zien op Ned. 3. De jongerenomroep baalde enorm van het feit dat ONM van de buis wordt gehaald en heeft dat ook openlijk laten blijken. Uit Plasterks brief blijkt echter dat BNN heeft aangegeven geen bezwaar aan te willen tekenen tegen het schrappen van de soap.

Reageren